Too Good To Go: Videoscreening effektiviserer rekrutteringsprocessen med 75%

22.09.2020

Too Good To Go:
Videoscreening effektiviserer rekrutteringsprocessen med 75%

Too Good To Go er et vaskeægte startup eventyr. Med opstart i 2016 af fem iværksættere er de nu vækstet til ikke mindre end 400 medarbejdere og repræsenteret i 14 lande. Og væksten stopper ikke der. Næste mål er nemlig USA. Det er, hvad man vil kalde en Fast Growing business med fokus på skalering og vækst.

Det kræver en effektiv rekrutteringsstrategi. I denne case kan du læse om, hvordan videoscreening effektiviserer rekrutteringsprocessen med 75%.

TOO GOOD TO GO videoscreening

Video erstatter telefonscreening

En så hurtigt vækst sætter også rammerne for rekrutteringenstrategien. Og her handler det ikke om kvantitet, men derimod om at få ansat de helt rigtige profiler, der er i stand til at understøtte vækstrejsen. Når man dertil rekrutterer både lokalt og globalt, så kræver det, at rekrutteringsstrategien er effektiv og strømlinet. Det sikrer nemlig konsistens og skaber et kvalificeret grundlag for den effektive rekruttering.

Too Good To Go har derfor følgende trin i deres rekrutteringsproces:

Det er en rekrutteringsproces, som man vil opleve i langt de fleste virksomheder. Men i starten af 2019 valgte Too Good To Go at teste videoscreening, som supplement til deres traditionelle rekrutteringsproces. Brugen af videoscreening viste sig dog hurtig effektiv og endte med at erstatte telefonscreeningen. Brugen af videoscreeningen effektiviserede rekrutteringsprocessen med ikke mindre end 75%.

Ifølge Talent Aquisition Specialist, Philip Seidl, tager telefonscreeningen nemlig hurtigt mellem 20-30 min. Ikke fordi, der er behov for så lang tid til at få et indtryk af kandidaten, men helt naturligt bruger man hurtigt et par minutter på small talk. Og så bør man også sikre, at kandidaten efterlades med et godt indtryk af virksomheden – uanset udfald. Ved at erstatte telefon- med videoscreening blev denne del af processen mindsket med mindst 6 gange! De er altså helt nede og bruge mellem 3-5 min pr. kandidat.

Det er derfor ikke helt uden grund, at videoscreening er blevet en fast del af rekrutteringsprocessen. Og alene i 2019 ser tallene for Too Good To Gos brug af videoscreening således ud:

0
Lande
0
Kandidater
0
Stillinger

Når personlighed og kulturmatch er altafgørende

Helt overordnet set anvender Too Good To Go videoscreening på 2 måder: Screening af entry level og screening af senior level stillinger.

Entry level stillinger er defineret ved, at de ikke kræve den helt store erfaring. Derfor er der et langt større fokus på kandidatens personlighed, motivation og energi. Her handler det i høj grad om, hvem der skal ansættes og mindre om, hvad denne person har af erfaring.

Derfor er spørgsmålene designet med henblik på at afdække kandidaternes softs skills.

Hvad er god kundeservice for dig?
Hvordan indgår du i et team?
Hvad motiverer dig?
Tidligere
Næste

Gør cases til omdrejningspunktet

De stillinger, der kræver en vis form for erfaring defineres som senior level stillinger. Ofte får man her et indblik i en kandidats erfaring gennem tidligere opnåede resultater og måden, de blev indfriet på. Men for at få et indtryk i en kandidats potentielle performance i den nye virksomhed, kan man med fordel anvende cases.

Netop det er udgangspunktet for, hvordan Too Good To Go anvender videoscreeningen. Her stiller de kandidaterne casebaserede spørgsmål, der giver en unik indsigt i, hvordan kandidaten går til en aktuel og konkret opgave i virksomheden.

Du bliver bindeleddet mellem salg og marketing. Hvordan vil du håndtere den rolle?
Din opgave bliver at skabe og pleje vores salgsrelationer. Hvordan vil du gribe den opgave an?
Du får en utilfreds kunde i røret, der oplever tekniske problemer. Hvordan vil du håndtere situationen?
Tidligere
Næste

Gennem cases får man altså indsigt i, hvordan en kandidat vil løse en given opgave, men også hvordan denne vil gå til opgaven. Samtidig opnår man gennem video et indblik i kandidatens energi, personlighed, motivation og drive.

Ikke nok med, at videoscreening effektiviserer rekrutteringsprocessen markant, det giver også rekrutteringskonsulenten et langt bedre og mere kvalificeret grundlag for at vurdere, hvorvidt der er et match mellem virksomheden og kandidaten.