Sticks’n’Sushi: Videoscreening sikrede det rigtige talent

18.10.2019

Sticks'n'Sushi: Videoscreening sikrede det rigtige talent

Sticks’n’Sushi har stærke værdier hele vejen igennem. Kulturen i virksomheden indadtil er ligeså vigtig som styrken i brandet udadtil. Begge dele har betydning for måden Sticks’n’Sushi tilrettelagde rekrutteringen af den nye Content Creator i et grafisk opslag.

En væsentlig del af Content Creator-stillingen er at videreføre den meget unikke tone i virksomheden sprog. Man skal altså kunne skrive til samtlige platforme, herunder naturligvis de digitale.

Stillingen til Sticks’n’Sushi blev slået op som et grafisk opslag på sociale medier. Distributionsstrategien var 100% de digitale medier. Der kom mere end 160 ansøgninger.

Grafisk kampagne på sociale medier

Med så mange kvalificerede ansøgere kan det være svært at udvælge de rette kandidater til personlig samtale. Risikoen for at misse bedste talent er stor – ligeså er risikoen for at sætte de forkerte samtaler op og dermed bruge unødig tid. Dertil er det kulturelle fit vigtigt for virksomheden.

Derfor valgte de at bruge videoscreening for at udvælge de bedst egnede. 30 kandidater blev inviteret og bedt om at besvare to spørgsmål på video indenfor tre dage.
Spørgsmålene var:

  1. Fortæl om et brand, som du er imponeret over eller inspireres af – begrund hvorfor?
  2. Fortæl os hvad vi gør godt, og hvor du synes, at der er potentiale til at blive bedre?

Med videosvar, skriftlig ansøgning og CV havde Sticks’n’Sushi et fantastisk fundament for kun at sætte personlig samtale op med de helt rette kandidater.

Da kandidaterne påbegyndte videoscreeningen, blev de taget godt imod af Sticks’n’Sushi i en personlig præsentationsvideo, der forklarede, hvorfor de havde valgt at gøre brug af videoscreening. Velkomstvideoen kan ses herunder:

Se flere cases

Rekrutteringsvideo Sticks'n'sushi jobevent for kokke

Rekrutteringsvideo Sticks’n’Sushi

Se, hvordan Sticks’n’Sushi skaffede kokke i en branche, hvor der normalt er store rekrutteringsudfordringer.