De 3 største myter om videoscreening

03.10.2019

De 3 største myter om videoscreening

Vi ved jo alle sammen godt, hvor vigtigt det er, at det er den helt rigtige kandidat, der ansættes. Det kræver et godt grundarbejde, og at den rekrutteringsansvarlige forstår ansøgerfeltet og formår at spotte de rette kandidater. En typisk udfordring på dette stadium er ofte, at det er vanskeligt at afdække kandidaternes personlighed gennem en bunke af ansøgninger og CV’er. Samtidig kan det være enormt tidskrævende at lære et felt af kandidater bedre at kende gennem indledende telefoninterviews og flere samtalerunder!


På baggrund af disse problemstillinger bliver det mere og mere populært at gøre brug af video i rekrutteringsprocessen. Det er ikke uden grund. Video har sine klare fordele. Alligevel møder vi mange myter om videoscreening – i HR-afdelingerne!

Myte 1: Videoscreening forlænger rekrutteringsprocessen

Mange HR-konsulenter tror, at videoscreening forlænger rekrutteringsprocessen ved at tilføje endnu et ’step’. I virkeligheden gør videoscreening det modsatte ved eks. at erstatte telefonscreening. Rekrutteringsprocessen bliver mere effektiv, grundig og endda billigere. Videoscreening muliggør nemlig et førstehåndsindtryk af kandidaten. Første ”møde” klares på få minutter, og du skaber et bedre grundlag for at udvælge de mest kvalificerede kandidater.  

Koncernen Unilever reducerede deres tidsforbrug med 75 % ved at indføre videoscreening i deres rekrutteringsproces. Her fik 80 % af de kandidater, som blev inviteret til en personlig samtale et jobtilbud.” 

Global Recruiting Trends 2018 af LinkedIn Talent Solutions

Så udover at spare tid, øges kvaliteten markant. Desuden medvirker videoscreeningen også til at give flere kandidater en god oplevelsefordi tvivlsomme ansøgere får en bedre chance for at blive inviteret til en personlig samtale. 

”Flere af de kandidater, vi kaldte til videoscreening, overraskede positivt i forhold til deres CV og ansøgning. De brændte virkelig igennem med deres personlighed og fik italesat deres kompetencer.”

Janni Ulmann, HR Partner, Sticks’n’Sushi

Kandidaternes videobesvarelser gør det altså nemmere for rekrutteringssansvarlige at se det rette match. 

FACT: Videoscreening gør rekrutteringsprocessen mere effektiv

Myte 2: Videoscreening skræmmer kandidaterne væk

Mon denne myte måske snarere er et udtryk for HR’s egen videoskræk? Vi lavede nemlig en undersøgelse af, hvordan kandidaterne oplever mødet med videoscreening. Det viste sig, at selvom videoscreening betragtes som en grænseoverskridende oplevelse, så er deltagerne stadig begejstrede for ideen! Faktisk mener hele 68 % af deltagerne, at videoscreening er et godt supplement til den almindelige ansøgning.  

Det var nyt og anderledes for mig, og en smule grænseoverskridende. Jeg synes dog, at videoscreening giver mulighed for at vise mere af sin personlighed.” 

Louise, Jobsøgende

Kandidaterne bliver altså ikke skræmt væk af videoscreening. De besidder nemlig en særlig motivation, fordi de er drevet af et højere formål: Nemlig at lande i et job. Og her giver videoscreening dem en yderligere mulighed for at gøre et godt indryk hos virksomheden og brænde igennem med deres personlighed! 

FACT: Kandidaterne anser videoscreening som et godt supplement til den almindelige ansøgning

Myte 3: Videoscreening udgør endnu et system, som HR skal lære at kende

Med digitaliseringens udvikling er det i dag LET at integrere videoscreening i allerede eksisterende HR- og ATS-systemer via et API. Et API tillader nemlig et stykke software at ”tale” med et andet stykke software.  

I was surprised how easy we were up running. The integration was done in less than 15 minutes and we didn’t have to involve our IT department.”

Philip Seidl, Talent Acquisition Specialist, Too Good To Go

Videoscreening kan altså ses som en ny ’feature’ i det system, der allerede bruges og er let at navigere i. Det er altså ikke sværere end at opdatere sin telefon. 

FACT: Videoscreening kan nemt integreres med virksomhedens eksisterende HR-system

Spot talentet og minimer antallet af udsigtsløse samtaler 

Fordelene ved at bruge video i rekrutteringsprocessen er altså klare. Videoscreening er det nyeste led i en moderne rekrutteringsproces, som reducerer tidsforbruget markant, giver mulighed for at spotte talent og samtidig minimere antallet af samtaler, der er udsigtsløse efter få minutter.

Læs også:

Fem situationer, hvor videoscreening kan hjælpe dig til at spotte det bedste talent i bunken